Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σάββατο, 10 Φεβρουαρίου 2024 08:32

Το ΚΚΕ στηρίζει τον αγώνα των ιδιοκτητών και οδηγών φορτηγών δημοσίας χρήσης της περιοχής των Σερβίων 

Η διαχρονική πολιτική όλων των κυβερνήσεων, την οποία επιτάχυνε η ΝΔ («απελευθέρωση» αγοράς ενέργειας, «απολιγνιτοποίηση» - «πράσινη μετάβαση») έχει οδηγήσει τον λαό της περιοχής σε απόγνωση. Έχουν χαθεί χιλιάδες θέσεις εργασίας , έχει ενταθεί η ενεργειακή φτώχεια , υποβαθμίζεται το περιβάλλον και  η ποιότητας ζωής των κατοίκων κ.α.

Μια πολιτική που η κάθε κυβέρνηση (ΝΔ,ΣΥΡΙΖΑ,ΠΑΣΟΚ) την έχτιζε πατώντας πάνω στα πεπραγμένα της προηγούμενης και όλοι μαζί  επιδείκνυαν στρατηγική σύμπλευση πάνω στις κατευθύνσεις της ΕΕ και των μονοπωλιακών ομίλων της ενέργειας που έχουν ως βασικό σκοπό την υψηλή κερδοφορία των «πράσινων αρπακτικών».

Αυτή η πολιτική οδήγησε στο κλείσιμο του ΑΗΣ Καρδιάς , του ΑΗΣ Αμυνταίου , την υπολειτουργία των υπολοίπων ΑΗΣ όπως της Μελίτης και ετοιμάζεται σε λίγα χρόνια να κλείσει και όσους έμειναν ακόμη και την υπερσύγχρονη μονάδα Πτολεμαΐδα V. Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι και το αδιέξοδο στο οποίο έχουν περιέλθει οι ιδιοκτήτες και οι οδηγοί της περιοχής των Σερβίων, οι οποίοι μάλιστα έχουν χάσει δεδουλευμένα λόγω της εκκαθάρισης της ΛΑΡΚΟ και έχουν υποστεί πλήγμα στο εισόδημα τους λόγω του κλεισίματος της γέφυρας των Σερβίων  για αρκετούς μήνες .

Ο δίκαιος αυτός αγώνας χρειάζεται να δυναμώσει , να γίνει υπόθεση συνολικά του λαού της περιοχής των Σερβίων βάζοντας στο στόχαστρο την αιτία και το πραγματικό αντίπαλο την πολιτικής της απολιγνιτοποίησης – πράσινής μετάβασης για λογαριασμό των μονοπωλιακών ομίλων.

Δεν πρέπει να υπάρξει καμία εμπιστοσύνη σε όσους προώθησαν και στήριξαν αυτή την πολιτική(κυβερνήσεις, αστικά κόμματα, Περιφέρεια, Δήμοι) , φρόντισαν να την εξωραΐσουν και τώρα χύνουν κροκοδείλια δάκρυα, κοροϊδεύοντας ότι αυτή  μπορεί  να εφαρμοστεί με έναν «δίκαιο» και «ομαλό» τρόπο. Είναι υποκριτικό καθώς δεν μπορεί να υπάρξει «ομαλή» και «δίκαιη» ανεργία , καθώς και «ομαλή» και «δίκαιη» φτώχεια. 

Είναι ανάγκη να δυναμώσει η εναντίωση στις κατευθύνσεις κυβέρνησης και ΕΕ , να διεκδικηθεί η συνέχιση της αξιοποίησης του λιγνίτη στις μονάδες της περιοχής που λειτουργούν με τις αναγκαίες περιβαλλοντικές αναβαθμίσεις  με στόχο φθηνή ενέργεια για τον ελληνικό λαό. Να μην μείνει κανένας ιδιοκτήτης και οδηγός φορτηγού χωρίς δουλειά ,χωρίς μεροκάματο. 

Το ΚΚΕ δίνει όλες του τις δυνάμεις για να στηριχθεί ο δίκαιος  αυτός αγώνας και τονίζει για άλλη μια φορά ότι «σωτήρες» δεν υπάρχουν και ότι μόνο ο λαός μπορεί να υπερασπιστεί την ζωή του , με τον οργανωμένο του αγώνα σε συμπόρευση με το ΚΚΕ παντού.

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 10 Φεβρουαρίου 2024 08:35